ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η Τροφή των Θεών!!!

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΒελούδινη υφή, πλούσια γεύση, υπέροχο άρωμα. Λιώνει στο στόμα απαλά, γαργαλώντας τους γευστικούς κάλυκες του ουρανίσκου. Το οξυγόνο επιταχύνει τη διαδρομή του προς τον εγκέφαλο και εμείς νιώθουμε ευτυχισμένοι! O λόγος για τη σοκολάτα, με τη συχνά παρηγορητική, αισθησιακή δράση, ως ρόφημα. Σοκολατένια αχνιστά φλιτζάνια σε κομψά φλιτζάνια και προκλητικές γεύσεις που παρασκευαζονται αργά-αργά, ώστε να παρατείνεται η απολαυστική γευστική εμπειρία. Η caribbeancoffee σάς αποκαλύπτει τα μυστικά της moretto με τις καλύτερες σοκολατένιες γεύσεις και σας προσκαλεί στα πιο γλυκά μονοπάτια για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η σοκολάτα παρασκευάζεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου, του οποίου η λατινική ονομασία Theobroma cacao σημαίνει «τροφή των Θεών»! Oι Μάγια είναι ο πρώτος λαός που χρησιμοποίησε το κακαόδεντρο, ενώ στην εποχή των Αζτέκων οι κόκκοι του κακάο, χάρη στη μεγάλη τους αξία, λειτουργούσαν ως «νόμισμα» για την ανταλλαγή προϊόντων. Τότε ήταν γνωστή η σοκολάτα σαν είδος ροφήματος από τριμμένους κόκκους κακάο, το αποκαλούμενο Choclatl, στο οποίο απέδιδαν θεραπευτικές ιδιότητες. Oι ισπανοί εξερευνητές έφεραν στην Ευρώπη το κακάο, που κατέκτησε τη βασιλική αυλή της Ισπανίας και διαδόθηκε γρήγορα στα σαλόνια της αριστοκρατίας. Το 16ο αιώνα αποφασίζουν να το συνδυάσουν με ζάχαρη, για να… γλυκάνουν την πικρή του γεύση. Η φήμη του ροφήματος σοκολάτας ως αφροδισιακού μεγαλώνει, με τη λογοτεχνία και την τέχνη να συμβάλλουν στη διάδοσή του. Το 1657 ανοίγει η πρώτη σοκολατερί στο Λονδίνο, ενώ το 1674 ένα παραδοσιακό μαγαζί της πόλης παρουσιάζει για πρώτη φορά γλύκισμα σοκολάτας σε στερεά μορφή. Πολύ αργότερα, το 1875, ο Ελβετός Daniel Peter προσθέτει γάλα και δημιουργεί τη σοκολάτα γάλακτος.

 

 Πώς παρασκευάζεται:

Oι καρποί μαζεύονται από το κακαόδεντρο, αφήνονται να ωριμάσουν και στη συνέχεια καθαρίζονται, αποφλοιώνονται, αλέθονται και ζυμώνονται. Στον κακαοπολτό που προκύπτει προστίθεται ζάχαρη και βούτυρο κακάο, για να δημιουργηθεί η μαύρη σοκολάτα. Για τη σοκολάτα γάλακτος χρησιμοποιείται επιπλέον και γάλα.

Θεραπευτείτε… γευστικά:

Oι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι γνωστές ήδη από την εποχή των Αζτέκων. Έρευνες αποδεικνύουν ότι συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μαύρη σοκολάτα, μάλιστα, χάρη στη μεγάλη της περιεκτικότητα σε κακάο, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση. Η σοκολάτα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν τη διάθεση. Πρόσφατη έρευνα για τη μακροβιότητα έδειξε ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές. Η σοκολάτα περιέχει επίσης θεοβρομίνη, ουσία που διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών και δρα ως ελαφρύ διουρητικό, ενώ θεωρείται ευεργετική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή χαλαρώνει το έμβρυο.

Ξυπνήστε το ερωτικό σας πάθος:

Η σοκολάτα ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αισθησιασμό. O Καζανόβα, μάλιστα, τη θεωρούσε «ελιξήριο του έρωτα», γι’ αυτό και πριν από τις ερωτικές του περιπτύξεις δεν παρέλειπε να πιει ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα! Παρότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη φήμη της σοκολάτας ως αφροδισιακού, είναι γεγονός ότι, λόγω της περιεκτικότητάς της σε καφεΐνη, συμβάλλει στην αφύπνιση του νευρικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα περιέχει και ένα συστατικό παρεμφερές με την καφεΐνη, που διεγείρει την καρδιά και δίνει ενέργεια.

 

ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ